Milyennek kellene lennie....

Milyennek kellene lennie a karácsonynak? Szépnek, meghittnek , nyugodtnak , szeretettel telinek és eközben milyenné tesszük mi emberek ? Stresszesé, rohanóssá, izgulóssá, túlpörgőssé...
Le kellene álljunk és végre megkellene éljük az életünket, a pillanatokat , a  szeretet, a családdal töltött időt. 
  Emlékszem régen eszembe nem jutott volna októberben-novemberben karácsonyi dekorációt ki pakolni , ajándékot vadászni, karácsonyi dalokat hallgatni és pár előre parázni azon hogy minden kész lesz e 24.-re... régen  szépen lassan , igazán hangolódtunk rá, tényleg volt egy varázs ami megérkezett december elején, talán a Mikulás hozta és igy szépen haladtunk előre szentestéig. 
Megvolt a karácsonyi menü, a sütemények...most meg? Utolsó pillanatban sem tartunk sehol ( legalábbis ezt érezzük) vagy éppen már november közepe óta áll a feldíszített fa (🤷🏼‍♀️) ... az emberek nem megélik az egészet hanem mint valami cirkuszt élvezik felszínesen és úgy vannak vele hogy "jó majd " el múlik .  Pedig nem így kellene lennie, nem szabadna csak így elmúlnia... a decembernek, a karácsonynak fel kellene töltenie mindenki érzelmi raktárát , frissítenie emlék gyűjteményét, boldogságot, szeretet kellene adjon és nem 5 meg 6 ajándékot ami megy a polcra... persze van jelentésük az ajándékoknak de nem ennek kellene lennie a lényegnek... a Karácsony nem egy verseny kellene hogy legyen...
* az én a házam szebben fel van díszítve ( valakinek háza sincs )
* az én asztalomon 15 fogásos menü lesz ( van akinek kenyérre sem jut )
* roskadásik van a fa alja ajándékokkal ( van aki örülne egy tányér ételnek is , vagy csak annak hogy kap pár kedves szót)
* meghívtam a fél megyét ( van aki örülne ha csak egy ember is gondolna rá)
Értitek...? Nem erről kellene szólnia! Nem a méreg drága kacatokról, a sokszor bonyolult több fogásos menüről, a versenyzésről, A stresszről,  a hajtásról...pontosan hogy ezeket kellene mind el engedni . Csendesedni kellene , be engedni a varázslatot, le ülni egy perce és csak csodálni mindent .
Eddig minden évben hatalmas karácsonyt csináltunk, már előtte egy héttel hulla fáradt voltam a sok rohanás miatt... és megérte? NEM!!! Idén elengedtem az egészet, imádom a karácsonyt de rá jöttem hogy nem jól csináltuk eddig.  A napokban nagyon sok minden történt ami miatt mégjobban érzem hogy nem jól csináljuk , nem jól élünk! Változtatni kell , megkell élni mindent és hidjetek el egy egy szuper beszélgetés a családdal, egy egyszerű ebéd is rengeted tud adni, sokkal többet mint a méreg drága kacatok!

Hát ez lenne az én "hogyan kellene lennie " a Karácsonynak érzésem!




Köszönöm ha elolvastad .



Kívánok Békés Boldog Szeretettel Teli Ünnepeket Neked És Az Egész Családodnak! ❤🎄

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések