A tápszer NEM MÉREG!

 Az elmúlt napokban ismét több helyen megfordultak olyan gondolatok, hogy szar anya az aki tápszerhez nyúl, lusta...önző stb jelzőkkel együtt... valamint olyat is olvastam már, hogy egyesek szerint a tápszer méreg... Nem, a tápszer NEM MÉREG !!  
  A tápszer egy lehetőség, a tápszer egy étel a babák és kisgyermekek számára ha nincs anyatej... hogy miért nincs ? Számos oka lehet de nem kell ebbe túl mélyen bele menni! Értelmetlen harc ez az egész... mert mindenki  fújja a maga igazát .. tény viszont hogy elfogadás 0 ... ha valaki nem szoptat az ok legyen bármi akkor mindenki úgy gondolja hogy azt a nőt le kell nézni,  nem egyenértékű anya szerintük egy szoptató anyukával! Arról viszont senki nem beszél őszintén, hogy a szoptató anyukák 90%-a legalább 1x adott tápszert " pótlásként " mig nem volt elég teje ... ezt senki nem reklámozza, érdekes.... akkor nem volt méreg ? Meg akkor ő nem volt "szar" anya ? Jaa ő nem mert ő csak pótlásként adta... értem én!
 Tudom hogy az anyatejet és tápszert nem lehet összehasonlítani DE amíg az egyiket magasztalják a másikat úgy állítják be mintha mérgezné vele az ember a gyermekét... értelmetlen! Nem tudom felfogni azt hogy miért kell ebből az egészből lassan háborút indítani? Miért kell egymást "kővel " dobálni? Miért nem lehet elfogadni ? Miért kell ennek ennyire nyilvános ügynek lenni? Miért kell embereket a sárba taposni amiatt ahogy cselekszenek ? Miért kell anyukáknak egymásnak esni ? Szerintetek ennek van értelme ? Szerintem nincs! Ahogy az anyatejes táplálás mellett kampányolnak sokan , ahogy egyre népszerűbb a szoptatás bárhol-bármikor ....egyre csak mérgesedik el a helyzet a másik táborral szemben! Pedig milyen egyszerű lenne békén hagyni egymást, elfogadni mindenki döntését és békében élni egymás mellett ... milyen szép lenne ha ezek miatt nem lenne külömbség anya és anya közt...
 Nem vagyunk egyformák, ahogy gyermekeink sem, a gondolkodásunk sem...A nevelési formánk sem, az életünk vagy bármi ... mindenkié más és más a közös az hogy anyák vagyunk ! Akiknek támogatni kellene egymást és nem háborúzni, legyen mindenkinek hitvallása , éljen aszerint de tudjon úgy élni hogy nem bántja azt aki máshogy gondolja !!
És igen az anyatej a legjobb a baba számára amit kaphat de a tápszer  NEM MÉREG!  Sok sok szoptatás sztorit olvastam... volt akinek sikerült és hónapokig évekig ment , volt akinek nem ...vagy csak rövid ideig ... már köztük is különbséget tesznek mert annak akinek csak pár hónapig sikerült megjegyzik hogy nem voltál elég kitartó, Nem jól csináltad stb ... olyan jó lenne ha egyszer de tényleg csak egyszer végre valaki azt mondaná azoknak az édesanyáknak akik nem akarnak vagy nem éppen úgy alakult a dolog ahogy terveztek , hogy ÜGYES VAGY, BÜSZKE  VAGYOK RÁD, JÓ ANYA VAGY !....ehelyett ők mit kapnak ? HÁT TE MÉRGEZED A GYEREKED .... Számomra ez jobban vicc kategória kezd lenni... és nem csak amiatt mert én tápszeres anyukák táborába tartozom...amit igazából én vállalok, és ki állok ezért a táboréért.  Mert minket sem kell bántani, le nézni, kővel dobálni... és tudjátok mi a hatalmas igazság... ez csak az anyák háborúja, csak az anyák támadják egymást .. A gyermekek nem fognak különbséget tenni egymás között , nem fognak emiatt elfordulni egymástól! Nem fogja az ő életüket beárnyékolni hogy mit kaptak enni baba korukban ! Nem fogják ezek miatt a dolgok miatt kevesebbnek vagy többnek érezni magukat ... Nem fognak emiatt egymásnak emiatt hátat fordítani hanem barátok lesznek ❤ és tudjátok mit nem fognak még? Bennünket számon kérni!




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések