Töltött fánk 🥯
Itt van a farsang a nyakunkon így hát készítettem egy nagy adag töltött fánkot.
A töltelék variáció határtalan én most Gala vaníliás pudinggal töltöttem meg az óriás fánkokat 🥯
Ha ti is kedvet kapnátok az elkészítéshez akkor itt van a recept is .
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 8 dkg cukor
- 4 dkg friss élesztő
- 8 dkg vaj
- 0.5 dkg só
- 1 db tojás
- 3 db tojássárgája
- 2.5 dl tej
A lisztet leszítáljuk és csinálunk egy mélyedést a közepébe. A tej felét meglangyosítjuk és 1ek cukorral összekverjük, beletörjük az élesztőt és megszórjuk lisztel a tetejét majd letakarva felfutatjuk.
Miután az élesztő félfutott beleöntjük a liszt közepébe és picit oldalról keverni kezdjük majd lefedjük és egy előkovászt készítünk belőle, kb 20 perc meleg helyen és folytathatjuk is a fánk készítést.
Mikor az előkovászt szépen elkezdett növekedni a tej másik felében feloldjuk a cukrot és a vajat majd a masszához adjuk a tojásokkal együtt. Az egészet jól összedolgozzuk ha szükséges adunk hozzá lisztet . A tészta nagyon puha és rugalmas lesz. Meleg helyen 30-35 percet kelesztjük majd lisztezett felületen átgyúrjuk kis golyókat készítünk amit még 15 percig konyharuhával fedve kelesztünk. Ezután forró olajban sütjük az óriás fánkokat 🥯
Én szoktam várni picit hogy hüljön és utána töltöm meg a krémmel.
Ha elkészítitek várom a véleményeket ❤️
Megjegyzések
Megjegyzés küldése