Amiről senki sem beszél... avagy szexuális élet terhesség alatt és szülés után

Egy ideje érlelődik a dolog, hogy írjak avagy inkább  ne erről a témáról.  Mivel nálam nincs tabu , úgy gondolom igenis beszéljünk róla . Ha csak egy valakinek is segítek picit vele már megérte .

 Kezdjük az elején, a szexualitásban nincs semmi amit szégyelni kellene mégsem mernek beszélni róla az emberek , teljesen tabuként kezelik ... mielőtt félre értés kerekedne nyilván nem kell a szexuális életet kiteregtni a nagyközönség elé de vannak dolgok amikről érdemes beszélni barátokközt, családban vagy akár orvossal. Nem szégyen ha nem tudsz valamit, merj kérdezni!


Sok sok dolog kavarog egy friss kismamában amikor kiderül, hogy áldott állapotban van , az egyik ilyen a szex... Mi lesz most? Szex stop ? Szabad vagy nem szabad?
Amikor a kismama elmegy az orvoshoz és ott mindent rendben találnak akkor nincs semmilyen akadálya elviekben a szexuális életnek.  Vannak azonban tényezők amik befolyásolhatják, ilyen például ha a pocak miatt nem kényelmes egy egy póz és emiatt inkább nem szeretné a kismama , esetleg apuka gondolja azt hogy árthat a picinek azzal ha együtt vannak , a reggeli vagy egésznap tartó rosszullétek is ide tartoznak , fáradtság, a hormonok változása .  Mind mind hatással van erre is.
Valamint a fájdalom, ez kicsit komolyabb dolog , ha a kismamának fáj az együttlét érdemes az orvosnak elmondani , ki kérni a tanácsát, esetleg más pózokat kipróbálni. Ha fáj mindenhogy és legyen ez egy kis fajdalom csak ,érdemes inkább pihentetni a dolgot , vannak más lehetőségek is az egymásnak való örömszerzésre. A fájdalomnak mindig oka van , nem  szabad nem foglalkozni vele ! Soha de soha nem szabad csak azért egy együttlétbe bele menni hogy a párod ne haragudjon meg , vagy hogy ha  neked fáj is neki jó legyen ... ezt ha nehézen is de a férfiaknak megkell érteni és toleralni is ! Ez nem harag és nem tetszik nem tetszik alapon működő dolog!!!


A várandósság a legboldogabb a szakasza egy nő életének, mi nők mégis túl stresszeljük, megakarunk felelni mindenkinek , úgy gondoljuk hogy ugyan azokra a dolgokra képesek vagyunk ebben az állapotban is mint előtte.. részben igen de nem mindig és nem baj ha nem !


A várandósság alatti szexuális élet akkor lesz jó mindkét fél számára ha mernek róla beszélni, hogy min kell most változtatni , mi fáj, hogy lehetne jobb . Rettentő fontos az őszinteség!


A kismamáknál négy hormonok okozta eshetőség léphet fel
* normális (megszokott) szexuális vágy marad
* fokozott szexuális vágy
* csökkent szexuális vágy
* hullámzó szexuális vágy
Úgy gondolom, hogy elsőről nem igazán kell mit mondani , arról mindenki mindenki tudja hogy számára milyen .  A második eshetőség úgymond a jobbik esetek közé tartozik , a férfiak nagy része ennek örül a legjobban de kb 10-ből 4 kismamánál jelentkezik ez. A harmadik viszont a leggyakoribb, 10-ből 5-6 kismama szexuális vágya csökken .. sokszor a megszokott alá is akár.  Erről ő nem tehet ! Ezt ő nem tudja szabályozni! A negyedik is elég gyakori de erről nem találtam igazán hasznos informaciót.
Én személy szerint a negyedik csoportba tartoztam a várandósságom alatt, úgy tudnám ezt le írni hogy ebben minden eshetőség részt vett. Volt amikor a normál együttlétekre vágytam, volt olyan hogy többre de olyan is hogy semennyire sem ... a vége felé lett inkább jellemző a csökkenés... egyszerűen tehernek éreztem, bőven elég volt egy kis összebújás, nem vágytam semmi másra . A párom eleinte nem értette a dolgot de aztán megbeszéltük és nem okozott köztünk ez az egész változás semmilyen problémát  .



Szexuális élet szülés után

Az a bizonyos 6 hét vagy 8, 10 akár több .  Bizony... nincs az sehol kőbe vésve hogy 6 hét után minden ugyan olyan szuper lesz mint előtte, vannak esetek amikor soha sem lesz már ugyan olyan .
Én a császármetszés utáni regenerálódást ismerem, nemtudom milyen egy normál szülés után ez a dolog .

6 hét, azért eddigre már mindenkibe belebújt a kisördög  hogy de jó volna ... van aki nem várja ki a 6 hetet sem ( felelőtlenség!!) Hát mi ki vártuk, sőt a kontrollon a doki hiába mondta hogy minden rendben van én nem éreztem késznek magam , a hegem , a "belső " dolgaim . 6 hét után még bőven feszült a vágásom, minimális vérzésem is volt ( van aki ha le telt a 6 hét de még tisztul már rá mászik a másikra... ah...soha) fáradt voltam, nehéz napok és éjszakák voltak mögöttünk... jól esett végre "egyedül " lefeküdni, nyújtózkodni, összebújni úgy hogy nincs köztünk egy kosárlabda de nem hiányzott a szex . A páromnak lehet de jól titkolta , türelmes volt 😊🙏 kb a 8.-ik hét után jött el az a pillanat hogy úgy éreztem lehetne már valami.  Hát az első alkalom fájt... A második a harmadik és kb még az 5-ik próbálkozás is ... egyik sem tartott tovább 5 percnél... fáj kész nem csináljuk , várunk.  A sokadik "fáj" után el kezdtem gátizomtornázni, kb két hét után éreztem azt , hogy igen végre én irányotok el tudom engedni azokat az izmaimat ... és segített.  Nem mondom hogy egyből olyan huuuu de huuuu volt de szépen fokozatosan igen , most már 4 hónappal szülés után azt merem mondani , hogy minden a régi.  Ezt a tornát egy anyuka barátnőm ajánlotta, lehet magamtól is eszembe jut csak később, vagy dokihoz mentem volna "hogy miért fáj".. szóval én ajánlom az intim tornát szülés után  , mellé pedig egy kis kardiót néha napján. 


Remélem hasznos volt számodra ez a kis sztori kedves olvasó  😊

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések