Te hogy nevelsz ? Jól nevelsz? Tuti nem?

Jól nevelsz? Miért így csinálod ? Nee ez így nem jó! Ezt igy kell azt úgy!!... hangzik ez a sok sok kéretlen jó tanács nap mint nap. Mindenki úgy érzi köze van hozzá hogyan neveled a gyereked! Hát NINCS!! Senkinek nincs hozzá köze! A gyereknevelése kizárólag a szülők joga, nyilván a család , barátok adhatnak tanácsot de az már a szülők dolga mit fogadnak meg és mit alkalmaznak! Ma sajnos mindenki azt gondolja, hogy van beleszólása a másik életébe.  Megjegyzéseket tehet, bírálhat mindenki mindenkit...pedig szerintem minden embernek első sorban és kizárólag a saját életével kellene foglalkozni . A gyereknevelés az egyik olyan téma amiben mindig mindenki okos (-nak hiszi magát) és úgy gondolja ő tudja a tutit és azt mindenkinek úgy kell csinálni! Hát nem! A te gyerekedet rajtad kívül jobban nem ismeri senki !!! Te tudod , hogy mire képes, mit szeret , milyen igényei vannak CSAK TE!!!

Amikor még nem voltam anya számos dolgot elterveztem , hogy én hogyan fogom csinálni... milyen nevelést kap a gyerekem . Aztán megszületett az én kis csodám aki sorra dönti le az elveimet és nem azért mert ő egy rossz baba , egy rossz egyéniség hanem azért mert ahogy ő növekszik úgy tanulok én is és úgy látom hogy neki mire van szüksége... ehhez alakitom a nevelését ami nálunk így teljesen igényszerű nevelés.  Nincsennek olyan szabályok amiket ne lehetne alakítani, formálni... gondoljuk az elején hogy egy gyerek csak eszik alszik na meg néha csinál ezt azt a pelusba...hát nem! Nagyon nem! Az a gyerek igényel téged , jelez hogy mire van szüksége és te látni fogod rajta milyen ütemben fejlődik. Hiába vársz el dolgokat , hiába hasonlítgatod a barátnő a szomszéd gyerekéhez ő más És máshogy fejlődik.  Nem szabad engedni a külvilágnak hogy a falaitok közé befúrják magukat, hogy bármiben megváltoztassák a véleményetek  hogy esetleg azt gondoljátok hogy nem jól csináltok valamit ... vagy rossz szülők vagytok mert a másik gyereke máshogy csinálja  .

A mi kis törpénk lassan 2 hónapos...többször megkaptam hogy keveset alszik tény hogy napközben 2x vagy 3x alszik 1-3 órát vagy részletekben fél órákat de neki ez elég.  Nem nyűgös, vidám boldog kis baba aki ha fáradt alszik. Nincs megírva sehol hogy mindem gyerkőcnek 100 órát kell aludni egy nap. Persze nekünk emiatt picit nehezebb bármit csinálni mert sokkal többet igényli hogy vele legyünk de nem baj . Ilyen pici sosem lesz újra most kell élni ezzel az idővel.  Van amikor 3 napig nem jön össze a mosogatás vagy hogy elinditsak egy mosást esetleg csak heti 1x tudok le ülni reggelizni akkor amikor annak ideje van vagy éppen hajat mosni de nem érdekel... nekünk így jó.  Nem fogom erőszakkal altatni hogy nekem könnyebb legyen, sőt sokszor a baba kocsiban viszem a konyhába és "együtt " főzünk.  Imádom hogy ennyire szuper kis egyéniség aki mellesleg most jött rá hogy van hangja így izgalmas napjaink vannak ❤

A másik vélemény amit nem rég kaptam a védőnőtől miért kell a telefonon neki zene , fehér zaj akármi ? Miért nem veszek neki inkább ilyen játékot? (Egy fehér zajos plüss átlag 20ezer ft körül mozog...zenél negyed órát és újra kell indítani...miközben a telefonon ingyen van , akár órákig is megy egy zene , zaj bármi és ha megunja csak ki kapcsolom ...azt az összeget hasznosabb dologra is el tudom költeni neki a telefont lefele fordítva teszem tőle fél-1 méterre tehát a kijelzőt sem látja csak a hang jön  ) ez megint csak az én véleményem és nem azért mert nem tudnék neki venni mindenféle zenélő játékot.  Igyekszünk tudatosak lenni ...emiatt nincs rezgő székünk sem ami megint olyan dolog ami meglepett pár embert ... miért nincs? Először is mert vagy szeretné vagy nem ,megint csak költök valamire ami lehet a szekrényben porosodna (nyugodtan ítéljen el bárki hogy ezt az oldalt (is) nézem hogy felesleges pénz kidobás) másodszor abba is be kell kötni amivel ha kicsit is de korlátozva van...inkább teszem le a játszó szőnyegre ahol úgy mocorog , forog , ugrál ahogy csak szeretne, harmadszor mert egészségtelennek tartom ahogy járókat és társait is.

A következő nevelési pont amivel sokan el buknak a tv... mivel manó velünk egy szobában van este van hogy megy a tv ami őt kifejezetten érdekelné de nem engedjük neki nézni (milyen szőrös szívű szar szülők vagyunk mi) nem akarom,hogy egy tv függő zombi legyen ,majd ha eljön az ideje nézhet neki való meséket, baba dalokat de csak egy bizonyos ideig és csak azt amit mi indítunk el neki. Még mielőtt valaki jönne azzal , hogy az ő gyereke nézi de nem függő stb leszögezném, hogy az az ő gyereke, nekik  úgy jó, ők így csinálják amivel semmi baj nincs 😊😊👍🙏


Úgy gondolom mindenkinek a saját meglátása szerint kell nevelni a gyermekét hiszen az övé és igen hatalmas felelőség hogy hogyan neveljük fel őket...milyen légkörben nőnek fel. Rajtunk áll milyen felnőtt lesz belőlük én emiatt igyekszem a legjobbat adni neki ... engedi de közben határokon belül maradni .

Hát így nevelünk mi  😊


És ti ?

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések